Beszámoló a Jobbik VIII. Országos Kongresszusáról - Szabó Gábor beszámolója a párt jelenlegi helyzetéről és jövőbeli terveiről

Szabó Gábor pártigazgató és országos választmányi elnök érdekes és tényadatokkal gazdagon tűzdelt beszédében világított rá, hogy ma a Jobbik a legjobban szervezett és legegységesebb párt Magyarországon. A mindig előforduló kisebb surlódásokon kívül más, egymástól jelentősen eltérő irányvonalak, érdekcsoportulások nincsenek a párton belül.

A pártnak jelenleg több mint 13.000 tagja és majdnem 800 működő szervezete van. Az Ifjúsági tagozat is jelentős fejlődésen ment át ebben az évben, több mint 100 szervezet jött létre.

A beszéde után a szavazatok döntő többsége által újraválasztott választmányi elnök elmondta terveit az elkövetkezendő időkre nézve, melyek között szerepel a párt megjelenésének egységesítése, pénzügyi szabályzatának egyszerűsítése, több különböző tagozat létrehozása, egy munkaerőközvetítő szolgálat létrehozása, ahol nemzeti érzelmű munkaadók és munkavállalók találhatnak egymásra, a párt értelmiségi hátterének lényegi erősítése és 2014-re a párt kormányképes erővé való felfejlesztése, hogy a jelenlegi hatalomnak váltópártja lehessen és győzelmi esélyekkel tudjon nekiindulni a választásoknak.
Ezen utóbbit persze az ellenfelek is tudják és a veszélyét is érzik, de a tervezett egyfordulós választási rendszer életbe léptetése esetén történhetnek akár a Jobbikra nézve kedvező fordulatok is.

A teljes beszámoló ide kattintva olvasható.

Tags: