Lehull a Fidesz nemzeti álarca - Interjú Szabó Gáborral

 

Ináncsi Józsefet, a Magyar Nemzeti Gárda országos vezetőjét augusztus 20-án elhurcolta a likudista hatalmi önkény a Jobbik margitszigeti ünnepi rendezvényéről. Ehhez kapcsolódva nyilatkozott Szabó Gábor pártigazgató.

 

Egyelőre még éppen hogy csak nem lövik és nem kardlapozzák a magyarokat, de bizonyos jelek arra utalnak, hogy visszatérnek a Gyurcsány- és Bajnai-kormány alkalmazta módszerek. A Fidesz-kormány nemzeti álarcának lehullásáról és Ináncsi József elhurcolásának körülményeiről beszélgettünk a BRFK Gyorskocsi utcai épülete előtt Szabó Gábor országgyűlési képviselővel, a Jobbik pártigazgatójával és az Országos Választmány elnökével.

- Mi történt a Margitszigeten Szent István ünnepén?

- A Jobbik Magyarországért Mozgalom családi nappal egybekötve szombaton tartotta az államalapításra emlékező nagygyűlését és az önkormányzati választások budapesti kampánynyitóját a Margitszigeten. Már délelőtt több száz ember, főleg kisgyermekes családok voltak a helyszínen, s az érdeklődők létszáma délutánra több ezerre nőtt. Éppen a kisgyermekeknek szánt műsorok idején, úgy délután 2-3 óra körül egyszer csak azt vettük észre, hogy egyenruhás rendőrök minden ok nélkül besétálnak a rendezvényünk területére, majd odalépnek Ináncsi Józsefhez, a Magyar Nemzeti Gárda országos vezetőjéhez, akit arra való hivatkozással hurcoltak el előbb a Budapest XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, majd onnan a BRFK Gyorskocsi utcai épületébe, hogy a pólóján a Magyar Nemzeti Gárda fölirat volt olvasható.

- Mit tesz ilyen esetben a Jobbik, hogyan segít az elhurcolt embereken?

- Sajnos mi már szinte hazajárunk a Gyorskocsi utcai rendőrségi épület elé, s ilyenkor a legsürgősebb teendőnk az, hogy ügyvédet állítunk a lefogott személy védelmére. A Nemzeti Jogvédő Szolgálattól dr. Kun Judit most is itt van az épületben és ellátja Ináncsi József jogi védelmét. De korábban is, miután Ináncsi Józsefet a szigetről először a Budapest XIII. Kerületi Rendőrkapitányságra vitték, rögtön odaérkezett dr. Gaudi-Nagy Tamás jogvédő, országgyűlési képviselő és Szilágyi György országgyűlési képviselő, ám azzal az ígérettel várakoztatták őket a rendőrök, hogy két perc múlva beengedik őket a kapitányság épületébe. De amikor negyed óra múlva beengedték őket, azt mondták nekik, hogy Ináncsi Józsefet éppen most vitték át a Gyorskocsi utcába.

- Az elhurcolások és az itt, előttünk ismét fölállított kordonok láttán ön szerint mi a különbség a korábbi Gyurcsány- és a jelenlegi Orbán-kormány között?

- A Fidesz nemzeti álarccal kormányozza Magyarországot, de a nemzeti álarc az elmúlt hetekben szép lassan elkezdett lehullni. Elég megemlíteni Schmitt Pál őrült kezdeményezését, amelynek értelmében a sportolók az eredményhirdetés idején ezután nem vihetik föl a dobogóra hazájuk nemzeti zászlóját. Pintér Sándort meg azzal a feladattal bízta meg Orbán Viktor, hogy próbálja meg teljesen elfojtani a nemzeti radikalizmust Magyarországon. Pintér Sándor eleget is tesz ennek az elvárásnak, mert hivatalba lépése óta a rendőrség már több ízben is zaklatta a nemzeti érzésű hazafiakat.

(forrás: Szentkoronaradio.com, Kuruc.info)

Tags: