Szabó Gábor önéletrajza

1979. november 17-én született Budapesten. 1998-ban érettségizett a József Attila Gimnáziumban, majd a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészkarának történelem-kommunikáció szakos hallgatója lett, ahol történelemtanári diplomát szerzett. Budapesten, a XI. kerületében él feleségével és kislányával.

1996 márciusában egyik alapítója volt, majd elnöke lett a Magyar Ifjúsági Nemzetébresztő Körnek (MINK), amely önképzőkörként működött és pártszimpátiától függetlenül tagjai közé fogadta a közélet iránt érdeklődő, nemzeti érzelmű fiatalokat.

1998-ban lépett be a MIÉP XI. kerületi alapszervezetébe. A párt delegáltjaként több alkalommal dolgozott az Országgyűlés Társadalmi Szervezetek Bizottsága mellett mint frakciószakértő. A MIÉP Ifjúsági Tagozat országos elnökségének 2001 februárjától 2001 októberéig volt tagja. Feladata a szakmai munka beindítása, műhelycsoportok szervezése és az adminisztráció kezelése volt. A 2002-es országgyűlési választáson mint kampányfőnök irányította a MIÉP választási kampányát a Komárom-Esztergom megyei, Tata központú választókerületben. A MIÉP Ifjúsági Tagozatából 2002 novemberében, a MIÉP-ből 2003 tavaszán lépett ki.

A Jobboldali Ifjúsági Közösség szervezésébe 2000 novemberében kapcsolódott be mint a Károli Gáspár Református Egyetemen szerveződött alapszervezet vezetője. A szervezet működésének három éve alatt sikerült egy kilencvenfős, összetartó, baráti közösséget kialakítaniuk az egyetemen. 2001 augusztusától látta el a budapesti régióhoz tartozó egyetemi és főiskolai alapszervezetek koordinálásának és szervezésének feladatkörét, már mint az akkori Jobbik országos elnökségi tagja.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakításában alapító tagként vett részt, majd a párt elnöksége pártigazgatónak választotta. Feladata a Jobbik országos szervezettségének kiépítése és a párt működéséhez kapcsolódó technikai feltételek megteremtése volt. 2005 elejétől feladatai tovább bővültek a Jobbik képviselőjelöltjeinek kiválasztásának irányításával és a kampányfeladatokra való felkészítésükkel kapcsolatos központi feladatokkal. 2005 őszén tagja lett a Jobbik tárgyalódelegációjának a MIÉP-pel folytatott tárgyalásokon, majd a Harmadik Út választási szövetségen belül a Jobbik részéről ő látta el az országos kampányfőnöki teendőket.

2007 elejétől részt vett a Magyar Gárda Egyesület és a Magyar Gárda Mozgalom létrehozásának, megszervezésének előkészítésében mint a tíz alapító egyike. A Magyar Gárda Egyesület alakuló ülésén a szervezet alelnökévé választották, feladata a civil szervezet bejegyeztetése és jogi kereteinek kialakítása volt.

2009-ben a Jobbik európai parlamenti választási kampányának országos kampányfőnöki teendőit látta el. 2009 júniusában a Jobbik Országos Kongresszusán a jelenlévő 403 küldöttből 399 támogató szavazatával a párt Országos Választmányának elnökévé választották meg. 2009 szeptemberében lett elnöke a Jobbik Országos Jelöltállító Bizottságának, mely testületnek volt a feladata, hogy a párt egyéni képviselőjelöltjeit egyenként meghallgassa, és döntsön arról, hogy az adott személy alkalmas-e arra, hogy képviselje az új erőt a választásokon.

A 2010-es országgyűlési választásokon újra országos kampányfőnökként fogta össze és irányította a Jobbik választási kampányát, emellett Budapest XI. kerületének 16-os választókerületében egyéni jelöltként is indult, végül országos listán szerzett mandátumot.

Nyelvismeret: német középfok, angol alapfok

Legmagasabb iskolai végezettség: egyetemi diploma, bölcsész, középiskolai történelem szakos tanár, Károli Gáspár Református Egyetem